نقش ایمیل مارکتینگ در بازاریابی
برای مشخص شدن نقش ایمیل مارکتینگ در بازاریابی باید به بررسی این روش بپردازیم. همانطور که میدانیم یکی از روشهای مهم بازاریابی مستقیم، ایمیل مارکتینگ میباشد که در آن با استفاده از ایمیل، درباره محصول و خدمت خود به مشتریان اطلاعاتی میدهیم. ایمیلهای مورد استفاده پیرو اهدافی میباشند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- ایجاد و افزایش کاربران جدید
- معرفی و تبلیغ برند شریکهای کسب و کار مورد نظر و دیگر برندهای خودمان
- حفظ وفاداری مشتریان و تداوم فروش با افزایش ارتباط با مشتریان حال حاضر و قدیمی
۴ مزیت مهم ایمیل مارکتینگ مدرن نسبت به شیوه سنتی آن:
- با توجه به پلت فرمهای موجود در ایمیل مارکتینگ مدرن، میزان بازگشت سرمایه مشخص میگردد، تنها لازم است فرمول محاسبه بازگشت سرمایه را بدانید.
- امروزه بیش از ۵۰% از کاربران اینترنت، بعلت شرایط موجود در ایمیل مارکتینگ و افزایش کیفیت محتواهای تولیدی، ایمیلهای خود را چک میکنند.
- نقش ایمیل مارکتینگ در اثرگذاری بر روی مخاطب، با توجه به امکان شخصی سازی ایمیلها بسیار افزایش پیدا کرده است و امکان رصد رفتار کاربران را به سادگی فراهم کرده است.
- با اتوماتیک شدن ارسال ایمیل، کسب و کارها به راحتی میتوانند ایمیل ارسال کنند و از طرفی همین امکان برای پاسخ به ایمیل نیز فراهم است که به صورت غیر مستقیم باعث افزایش فروش برای کسب و کارها میباشد.
استراتژیهای ایمیل مارکتینگ برای افزایش فروش
یکی از راههای افزایش مخاطبین در کسب و کارها، مخصوصا کسب و کارهای کوچک و متوسط، کمپینهای ایمیل مارکتینگ میباشد، که بسیاری از شرکتهای خارجی و برندهای معتبر از این روش پرسود بهره میبرند و این، اهمیت بسیار نقش ایمیل مارکتینگ در بازاریابی را نشان میدهد.
در اینجا چند نکته برای افزایش نقش ایمیل مارکتینگ در این استراتژی ذکر شده است:
۱_ شناسایی بازار هدف
یکی از مهمترین مراحل آمادهسازی کمپین ایمیل مارکتینگ، شناسایی بازار هدف میباشد. ایمیل مورد نظر زمانی تاثیرگذاری بالایی دارد که برای مخاطبان درست شده باشد، این حرف به این معناست که ما باید شناخت کافی از افرادی که میخواهیم برای آنها ایمیل ارسال بکنیم داشته باشیم.
۲_ از قالب متنی به جای HTML استفاده شود
با توجه به فیلترینگ ارائهدهندگان ایمیل، نیاز است که در تهیه محتوای ایمیل تغییراتی را در نظر بگیریم که از فیلتر شدن آن جلوگیری بکنیم. یکی از دلایل فیلترینگ ایمیل، استفاده زیاد از عکس و فرمتهای شلوغ HTML میباشد، که در نتیجه آن نرخ کلیک و تبدیل کاهش مییابد، بنابراین کاهش نسبت عکسها به نوشتهها و چیدمان درست محتوای ایمیل میتواند این فیلترینگ را به حداقل برساند.
۳_ تست A/B در فرآیند ایمیل مارکتینگ
روش A/B در ایمیل مارکتینگ به این معناست که ما میتوانیم فرضیات مختلف و متفاوت خودمان را در مورد رفتار و علایق مخاطبین مورد نظر بررسی کنیم. به طور مثال دو مدل فرضیه(فرضیه A و فرضیه B) را در نظر میگیریم، فرضیه A را بر گروهی از مخاطبین خود و فرضیه B را برای گروه دیگر از مخاطبین خود بررسی میکنیم، در واقع ایمیلها را بطور همزمان برای هر دو گروه ارسال میکنیم سپس بررسی میکنیم کدام فرضیه توانسته میزان تبدیل بهتری بدست بیاورد.
۴_ اشتراک گذاری توسط مخاطبین
مهمترین اتفاق در کمپینهای ایمیل مارکتینگ، گسترش برند و محصولات در کانالهای مختلف میباشد، بهترین راه برای تحقق این امر این است که، اشتراک گذاری توسط خود مخاطبین صورت بگیرد. با بررسی انجام شده توسط مجله Time، مشخص شده است که با اشتراک گذاری ایمیل، نرخ کلیک بیش از ۱۵۰% افزایش مییابد.
۵_ طراحی لندینگ پیج اختصاصی
داشتن لندینگ پیج اختصاصی هزینههایی در بردارد اما یکی از عوامل مهم جهت افزایش فروش محصولات و خدمات مورد نظر میباشد. هر ایمیل ارسالی باید دارای لندینگ پیج اختصاصی در سایت باشد و مخاطب با کلیک بر روی ایمیل به صفحه ای مشخص در سایت لینک شود. در این صفحه باید اطلاعات جامعتر و کاملتری در مورد محتوای ایمیل ارسالی ارائه شود. این صفحه باید بدون خطا، همراه با اطلاعات ارزشمند و ریسپانسیو باشند. مهمترین نکته در این صفحات استفاده درست از CTR میباشد که میتوان از واژههایی مانند “ثبت نام” ، “عضویت رایگان” و “هم اکنون خرید کنید” بهره برد که میتواند میزان نرخ تبدیل را افزایش دهد.