استفاده از گوگل آنالیتیک ، بخش ۵ (Audience)
در مطالب قبلی به بخشهای کلی و غیر تخصصی پرداختیم. در ابتدا توضیحاتی در مورد گوگل آنالیتیک گفتیم و نحوه نصب و فعالسازی آن را بیان کردیم. در ادامه اصطلاحات گوگل آنالیتیک را مرور کردیم و در انتها به بررسی بخشهای کلی این ابزار پرداختیم. در ادامه مغز اطلاعات گوگل آنالیتیک را که در سه بخش مخاطبان (Audience)، رفتار (Behavior)، تبدیلها (Conversions) نهفته است بیان خواهیم کرد. از این سه بخش اطلاعاتی از محتوا، منابع ترافیک، اطلاعات عمیق از کاربران، اهداف و میزان دستیابی به آنها را در اختیار شما میگذارند. به بررسی آنها میپردازیم و استفاده از گوگل آنالیتیک را توضیح خواهیم داد.
مخاطبان (Audience)
در این بخش شما میتوانید در مورد کاربران و ویژگیهای آنها اطلاعات کسب کنید. در اینجا صفحات مختلفی وجود دارد که هر چه را بخواهید، به شما خواهند گفت. در ادامه به توضیح و بررسی بخشهای مهم این قسمت خواهیم پرداخت.
اطلاعات کلی (Overview)
در این بخش شما اطلاعات کلی را در مورد کاربرانتان مشاهده خواهید کرد.
این امکان برای شما فراهم است که متریک مورد نظر خود را ببینید. همچنین میتوانید دو متریک مختلف را انتخاب کنید و مقایسه آنها را بر اساس ساعت، روز، هفته یا ماه ببینید.
در این صفحه به صورت پیش فرض اطلاعاتی وجود دارد، مانند دورهها یا تعداد دفعاتی که وبسایت شما بازدید شده (Sessions)، تعداد صفحات مشاهده شده توسط کاربران (Pageviews)، تعداد کاربران (Users)، میانگین طول مدت یک دوره بازدید (Avg. SessionDuration)، میانگین صفحات مشاهده شده در هر دوره (Pages / Sessions)، نرخ پرش یا تعداد کاربرانی که تعامل با وبسایت شما نداشتهاند (Bounce Rate) و درصد دورههایی که بازدیدکننده جدید به سایت شما آمده است (New Sessions %). در سمت راست نموداری میبینید که درصدی از مقایسه بین بازدیدکنندگان جدید و قدیمی را نشان میدهد.
در انتهای همین صفحه اطلاعات کلی دیگری به شما نشان داده میشود. این اطلاعات در مورد زبان، مرورگر، سیستم عامل، کشور، شهر و… است. این اطلاعات دید خوبی نسبت به کاربران وبسایتتان به شما میدهد.
اطلاعات جمعیت شناختی (Demographics)
اطلاعات جمعیت شناختی شامل جنس و سن میباشد. بدین تریتیب شما آماری از جنسیت و سن کاربران وبسایت خود بدست میآورید. با آزمایشهای صورت گرفته شده میتوان گفت این آمارها دقت بالایی دارند. اما شاید سوال پیش بیاید که این اطلاعات چگونه توسط گوگل جمعآوری میشوند؟ گوگل بسیاری از اطلاعات را از حساب کاربری خودتان بدست میآورد و با استفاده از کوکیهای خود تمام کسانی که وبسایت شما را بازدید کردهاند را شناسایی میکند و اطلاعات آنها را از جمله سن و جنسیت استخراج میکند.
زمینههای مورد علاقه (Interests)
اگر شما علایق کاربران خود را بدانید، میتوانید تغییراتی مطابق با علایق اکثریت کاربرانتان در وبسایت خود بوجود بیاورید. این اطلاعات را گوگل از طریق توضیح داده شده در بخش قبل بدست میآورد.
این مطلب را از دست ندهید: نحوه استفادهازگوگل آنالیتیک را بدانید
اطلاعات جغرافیایی (Geo)
اطلاعات مربوط به جغرافیای کاربران خود را در این بخش ببینید. این اطلاعات شامل مکان و زبان آنها است.
رفتار (Behavior)
بخش رفتار کاربران به سه قسمت تقسیم میشود. در قسمت اول (New & Returning) است که میتوانید، رفتار کاربران جدید با کاربران قدیم را مقایسه کنید. در بخش بعدی (Frequency & Recency) میتوانید ببینید که چقدر امکان دارد کاربران قدیمی به وبسایت شما سر بزنند و همچنین از آخرین بازدید آنها چه مدت زمان گذشته است. در بخش آخر (Engagement) است که میتوانید، میزان درگیر شدن کاربران با وبسایتتان را ببینید و زمانی که در آنجا گذراندهاند، قابل مشاهده است.
فناوری (Technology)
در این بخش اطلاعاتی در مورد مرورگر، سیستم عامل و شرکت ارائه دهنده اینترنت کاربر بدست خواهید آورد.
موبایل (Mobile)
در بخش موبایل در مورد تعداد کاربران کامپیوتر، گوشی و تبلت اطلاعات بدست خواهید آورد و میتوانید آنها را با هم مقایسه کنید و حتی ببینید که کاربران گوشی و تبلت شما از چه دستگاهی استفاده میکنند.
جریان کاربران (User Flow)
در بخش آخر مخاطبان به بررسی قسمت جریان کاربران میپردازیم. در اینجا شما میتوانید به بررسی مسیرهای حرکت کاربران در وبسایت خود بپردازید. در قسمت چپ، ابتدای مسیر را مشخص کنید. این انتخاب میتواند بر اساس کشور کاربران باشد یا ویژگیهای دیگر کاربران.
در این مطلب به نحوه استفاده از گوگل آنالیتیک پرداختیم و قسمت مخاطبان را بیان کردیم. در بخش بعدی به ادامه امکانات گوگل آنالیتیک میپردازیم.